Friday, March 27, 2009

renung2kan.....

"kita tak akan terlupa tentang sesuatu, melainkan kita risau jika terlupa tentangnya"
salam....
since madi n falah dah mule respon ttg post aq kat blog memasing, kekadang aku rasa......erm, ssh nak xplain but aq nak share sumting... kekadang kita terlalu bimbang ttg hal kecil... sampai x sedar sesuatu yang besar mungkin tercetus dari kebimbangan itu...hmmmmm
"ada kalanya, kita terlampau khuatir jika ditinggalkan, namun tanpa sedar, kita telah meninggalkan seseorang"
betul kata falah, apa yg keluar dimulut, x semestinya lahir dari hati...tapi, x salah mengimpikan sesuatu, kan? asalkan, ada usaha dan tawakal....
hem.... masing2 ada perasaan, masing2 ada akal, masing2 boleh fikir, masing2 boleh menilai...
"there's someone who tell me that; every alphabets represent a number, means that A=1, B=2, C=3 and so on.... when you add up all the alphabets, meaning you add up the numbers that is represented by each letter, you will get a value. the bigger the value, the important the letters that you add up to your life...
so, let's try:
L+O+V+E=12+15+22+5=54
M+O+N+E+Y=13+15+14+5+25=72
F+R+I+E+N+D+S+H+I+P=6+18+9+5+14+4+19+8+9+16=108
so, think for yourself, which words is more important to your life..."
kita yang merancang, Allah yang menentukan....
BERSAHABAT kita kerana Allah, BERPISAH kita kerana Allah....
"GLAD TO BE A PART OF THE TEAM; BFF 4 EVA, INSYALLAH"

4 comments:

JiHaN said...

jgnla wt post yg sdey2 ag..
ckup2 la..
hu..

Al Falah Al Has said...

syahmee...

aku stuju ngn pe ko ckp...

aku ngn madi bknnye tulis dgn niat pape pun..

just kiotrg tgah lwn..post sape lg menyentuh ati..hahaha..

ari tu lwn layout..ni lwn post blog plak..hahaha..

tp aku rase..ko yg mng r...hehehe..

p/s: hehe..pasni aku nk respon utk post ko kali ni r..hehe

khoja.syahmee said...

yes2!!!!!
hahahahhaa....

x de maknenye...
org tgh siyes korg memain plak...
huhuhuhu....
=p

mAdi said...

haah...

falah la yg start dlu...

isk3...

org siyes...die memaen plak...

isk3....isk3...