Friday, December 10, 2010

Wednesday, November 24, 2010

rindu..


kwn2....

rindu korunk r...

huuuu~

Saturday, November 20, 2010

hell0....


Assalamualaikum semuanya....

how r u Geng Cyber?

minx maaf la kalau diri ini senyap, diam seribu bahasa tanpa post apa2 kat blog nih...



i'm sure some of you guys know that I've lost my password!!

hehehe... skunk da jumpe balik da password tu... lame sungguh dy hilang yek! =P

ok2.. str8 2 da point - cuti sem da bermula, which means saye akan berada di rumah selama 1 stgh bulan ye tuan2 dan puan2.. (paham2 sendiri la maksudnye)

so, kpd ahli2 Geng Cyber yg masih dlm belenggu final xam, Gud Luck!

n kpd yg da bercuti,, Heppi Hols!!

akhir kalam,,

nantikan post ku yg seterusnye~~~~

Salam =]

Tuesday, October 12, 2010

uit2~~

salam a'laik...

just nk btau...aku rindu kat korg sume...huhu..lame x wat gathering..bile la tu.sob2...klu cti lame,roger2 la..bley wat gathering same2 nnt.nk jumpe korg sgt2..huhu..xnk la bile jumpe,ade yg x dpt join..nk jumpe ngn sume..ok,tu je nk btau..tgh xde klas,so xde keje..haha...esk pun xde klas lg..hai..bosan plak...kui3..k dats all,gonna miss u all...bye..salam

Saturday, July 3, 2010



..assalamualaikum....

saya atifah d cni ingin memulakan semula kerja yang sudah lama ditinggalkan....
wakakakak..da berhabuk dah blog ni..di manakah blogger2 sekalian..thulah smua da bz study ..huhu...


..ok jus like the video up there....be motivate by that video...best tau cter tuh...karate kid....rgi sape x gi tgk..ekekke....rndulah kat korg smua ..arituh smua sempat jmpa tapi kjap jek....herm.....

smua da stat study blek...lina da selmat gi UITM alhamdulilah..good luck there girl..tijah da gi ukm..den ma da gi UDM ....syafi still kat perak..go men go..lama glew x jmpa mamat sekok nih....falah plak tgh watpe ek..x sempt nak tya...tapi smua dengan satu matlamat dengan mengejar cita-cita yang satu..herm...good luck smua..kalu ade mase smua bole gather blek walopown x ckup korum kot..heheheh.ade yg da pindah...FYI syafi n his family da pndh muar...x silp aku kan...last aku fon dia thun lpas ...lama x dgr cter....

...dalam mengejar cita-cita pasti akan tersungkur kan....dont give up sebab kita masih muda....disebabkan kite muda kite still ade masa untuk perbaiki diri ini yang serba kekurangan dan kelemahan tapi tidak mustahil untuk mencapai sebuah impian.....walaupun kite masih muda tapi jangan sekali-kali lupe akan akhirat....believe in ALLAH for the muslim.....maut pasti akan menjemputmu.....jaga diri bek2.....jangan sampai diri merana disebabkan perbuatan kita sendiri...

....dalam kehidupan yang penuh cabarn..jangan sekali-kali mengeluh kerana itu adlah perbuatan orang yang tidak bersyukur...sesungguhnya aku takut nak mengeluh sebab kita hanya hamba ALLAH ....smua rezeki sudah diberi but yet you are still not bersyukur wif what you all have right now....

...juga..dalam kehidupan yang penuh dengan cbaran ini..kita pasti akan gagal dalam memilih jalan hidup...tapi itu jangan sekali-kali berputus asa.....at least u have try....tidak slah mencuba walopon hasilnya tidak lumayan...mungkin pengalaman boleh dijadikan batu loncatan untuk mencuba lebih bek dan memilih yang terbaik di kalangan yang terbaik...dont worry ..rezeki ALLAH ade di mana-mana..percaya dengan itu kerana itu janji ALLAH bagi setiap hambanya yang berusaha......

...dlam kehidupan yang penuh dengan cabarn ini juga.....kita akan diuji dalam semua bentuk dugaan....sma ada kejayaan dan kegagalan.....jika kejayan yang datang menyinggah...jangan sekali-kali berbangga diri dengan apa yang dikecapi kerana smua benda yang terjadi di atas muka dunia ini adalah hanya sementara dan dunia hanyalah sebgai persinggahan semata-mata untuk mengumpul seberapa banyak amal yang mungkin kita lakukan...

..dalam kehidupan yang penuh dengan cabarn ini juga....jangan bersedih jika kita tidak dikelilingi oleh seseorang yang kita inginkan sentiasa bersama kita..and dont be soooo jealous wif frens that already have their couple wif them...sesungguhnya jodoh ajal dan pertemuan sudah ditentukan di dlam loh mahfuz seseorang hamba itu..dont be woory so much bout dis..kita masih muda dan banyak lagi benda yang perlu dikejar oleh seorang REMAJA YANG USIANYA MASIH BELASAN TAHUN...bukan cinta yang dijadikan ukuran untuk berjaya kelak di masa hadapan tetapi cita-cita yang ingin dikecapi sama ada tercapai atau tidak ..itulah yang akan dijadikan batu ukuran..bahawa sejauh mana seseorang itu mengemudi hidupnya ..sama ada berjaya atau tidak dengan segala godaan dan tipu helah yang ada di sekeliling mereka...[yeklah takkan ko nak bagi anak dara makan pasir kot..cinta hanya sementara tetapi dalm dunia yang serba moden dan usia yang semakin meningkat..duit ITULAH LOVE...btul tak...tok sah nak tipulah...ambo da banyak dgr cter psal bnda nih..]

...dalam kehidupan yang penuh cabran ini..jangan sekali-kali lupakan orang yang sentiasa ade kite sama ada kite susah atau senang.....esp ur family....mak abah...maafkan anakanda ini sekiranya ada bersikap kurang ajr dan biadap sepanjang hidup....dont let them down..promise me something dear my frens....KITA ADALAH ASET IBU BAPA KITA but when you are grower ...u have fulfill ur dream n u have succeed in ur life...dont let ur relationship between u and them getting far and far away.....jika kita merasa sunyi mereka lagi sunyi daripada kita[ naseht drpd hot fm.].....jangan sisihkan mereka pabila kite berjaya kelak...jika terguris hati seorang ibu itu..maka kehidupan seorang anak itu tidak diredai oleh ALLAH kerana keredaan ALLAH terletak pada keredaan ibu nya....jus fon them when u are free...jangan biarkan diorg tertunggu-tunggu panggilan darpd orang yang mereka sayang...bila rindu just pick up the fon and dial their number.....kalu x berasa tenang jus fon them....believe it ko akan rasa tenang lepas tuh..rse cam banyak dosa jek blew dengar mak merungut kenapa result mkin trun..but they never get u down...they will try inspire u until u can get up by urself.....they never leave u or said...LANTAK KO LAH NAK FAIL KE TAK....tapi kalu diorg ckap cmtuh maksdnyer nak mencabar namanya tuh...[p/s mak aku slalu ckp ngan aku cmtuh..ekekeke...tapi ade sambungannyer.." jangan wiso ... repeat jek kan ..mak x kesh..kalu mak boleh buat apsl pah x bole buat"...terkantoi yang aku prnh repeat paper..wakakak].....last ..jangan sekali-kali membelakangkan ibubapa kalau nak buat satu keptusan yang besar dalam hidup...keberkatan mereka boleh membawa seribu malah sejuta kejayaan dlam kehidupan seseorang yang bergelar anak....dont leave them alone..sdey tau tengok orang tua sensorg and rse bahagia sangat kalu diorg pegang tangan kite bile kite sudi bercakap ngan dirog....hermmm..try it..cbe try kat nenek korg..huhuh..aku rndu kat atok aku...

..ok..so ....ok tak karangan yang bakal dihantar kepada mama jam..ekekkeek....amnde jdhnyer nak anto mahunya kena baling .....

..ok...sorry for my broken english...eng aku memg hancur tapi inilah luahan hati aku....

..zaman kanak-kanak..saat yang paling menggembirakan kerana x payah memikirkan baik buruknya satu perkara dan ape hasilnya bukan kita yang tanggung...

..zaman remaja..zaman yang paling berharga bagi seseorang itu untuk membentuk identiti mereka sendiri..skali terjunam takkan dapat patah blek...but never give up and never hesitate wif what u choose .....smetimes something bad can be ur way to success....take it as challenge cos experience can make u become mature until u become SOMEONE..herm...

..zaman dewasa kelak.....adalah zaman yang mungkin terdapat suka dan duka kerana at this age...u have to decide what is best and what is not...kadang-kadang kite perlu berkorban untuk mendapatkan yang terbaik dalam hidup.....kan..kan..kan...

..zaman perkahwinan...INI TIDAK BISA SAYA EXPLAIN YAAAAA KERANA ITS COMPLICATED AND I NEVER COME ACROSS BOUT IT..[naaaaaaaaaaaaaaa...nampak sangat aku tipu..wakakka..]..sebabnyer jauh lagi perjalan yang kite harus tempuhi .....dan jangan takut kalau kite tak melalui zaman ini kerana sesungguhnya jika di dunia kite tidak menemui jodoh ....jodoh kite sedang menanti kite di SYURGA FIRDAUSI[insya ALLAH]....bagi sang lelaki...bidadari sedia menjemputmu di pintu syurga untuk disayangi dan bagi sang wanita ...sekumpulan sang wildan sedang menanti bidadari mereka[iaitu kamu] untuk dikasihi dan dicintai....[cewahhhhhhhhhhhh...]...btullah.. x caya gi bc buku mana2 yang ade facts nih..herm...

..zaman tua...insyaALLAH ..smoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki bagi kite smua..jika kematian adalah sesuatu yang baik buat hamba mu ini maka tarik lah nyawaku dalam keadaan yang beriman.....AMIN YA RABBAL ALAMIN...

..so at the end...da smpi abes dah aku melalut membabi buta ..wakakakkak...mula2 nak mintak maaf kalu ade facts yang tak betullll..ana ini hamba yang lemah so jangan jemu untuk menegur..kalu slah facts yg ade kat ats nih ..btulkan..bg jek komen.x kesh....lastly..rndu kat kengakwan smua...huhuhu...da kena blek kolej ....gogo chayok pah...u can do it lah......tak terlambat lagi untuk mengucapkan

HEPI BDAY KAT DRI SNDRI...[WAKAKAK..MENCAPAP KAT SNI]...mana hadiah..nak hadiah...xpe adiah xde pown xpe but at least ..kenanglah daku dalam doamu...[phewit..sungguh pandai anak rahman berkata-kata]

..so...wassalam frens...buzz..[O_o]...

Monday, January 11, 2010

zaman kanak2

mesti ingat
mase skola rendah dulu:-
kat skola ade salesman jual bukucerita.
ari ni bg list, esok mintak
duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.-
kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade programNilam,
sebok semua nak pinjam buku.-
RMT kat skola mkn x best,
tp ygberduit pon join RMT,
x phm....
- time rehat pon kdg² bkn gi makan..
adayg main kejar² la..
xpon time palingbesh beratur pjg nk gosok gigi
dgn kehadiran nurse bwa replika gigi..
tupon time kita darjah 1..
iye² lake'poyo'an kita mnyerlah ikut nursegosok gigi..
- time xbesh gigi rongak..
ada je bnda
nk patah..haha!!!
- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg,
pastu ade sharpener kat tgh2 die.
- guna pencil kaler palingfemes..
luna,swan..kusyuk kaler bukukaler katun jepon bg yg pompuanla..haha!
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam.
msti byk collection pemadam latime tu,
plg femes pemadam ntah mcm²negara.
padahal fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat (golddust) dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.
- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sumeboleh
tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...
- main game 2D. super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.
apa yg femes time tu break game pkai
bateri..susun block..msti tiapbebudak..ada nyer..takpon main
kad 'Donkey' laa..Happy familylaa..carik ahli kuarge yg
ilang..kuikui!"one happy family at home!"..egege~
- dak pompuan lak kompom beli "pompuan kertas"
yg harga dia 10sen-20sen skeping..
potong² lekat ngan baju dia..
buat ganti barbie laa timetu..putus paler beli baru..kahkah~!
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb
boletuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la
pulak...tunjuk sapa nye parut lagik
besar! mengong~!hahaha..
- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan
die kat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,Thundercats,
maskman, Gaban, Tomatomandan mcm lg.
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2
xsmpt lyn bende2 ni.
kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~

Sunday, January 10, 2010

HAPPY BESDAY!!

Pd kedaptan ini juge...
aku ign mengucapkan :
SELAMAT MENYAMBUT HARI BERANAK
KEPADA:EMAK AMIRUL SHAMEE & EMAK AL-FALAH AL-HAS...

moshi..moshi..

testing...testing...
eloo..ade owg x??


sunyinye blog nih...
kwn2,ayuh kembali aktif..haha..
so,camne kowg sakng??
amt bz kah??
aku ngan madi bru pas test ups..
no komen about it...haha...
n dlm mase trdkt ni jgklah pah pon ade test..
tp aku not sure la ble..
maybe isnin nnt kot...untk pah,best of luck..
4 those yg bkl menymbung sem bru...nyanyi la lgu new era eh..
klu xtaw ala,yg nih..





ayuh kembali ke sekolah, ayuh(reramai),
ayuh kembali ke new era, ayuh(reramai)..





smpi stu jek aku taw,klu mau lebih lanjut..
sila search kat google eh..





hmm..ahli2 blog nih,cte la ape yg trbru eh yg korg wat..
aku amt tringin nak taw..
so,write la info trbru tntg korg eh..
onegaishimas....dekimashita....

aritu blk nek kete bpk aku,madi pon ade tmpg aku..
madi kate nak kuar sesame ngan syafi skali,tp.....
arini bru aku mengorak langkah keluar umh...
gi mcd..waaa...sdp lme xjmpe kdi spesis mcd kat sne...haha..
pastu aku jlani idup cam bese la..

smpi sni jek la coretan aku..xtaw ape nak taip..huhu..
falah,igt ko xleh lri..huahuahua..